İçli Köfte Nasıl Yapılır? isimli yazı Mumsema İçli Köfte Nasıl Yapılır? Forum Alev
İçli Köfte Nasıl Yapılır?

Malzemeler;
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
İçi için;
- 1/2 kilo kıyma
- 125 gr margarin
- 4 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
Yapılışı;
- Bulguru 1 su bardağı su ile ıslatın
1 saat bekletin
- İrmiği ıslatın
Ama çok fazla sulu kalmayacak
Islanmış şekilde bırakın
- Soğanı süresonunda bulgurun üzerine rendeleyin
- Kimyonu, salçayı ve tuzu ekleyin
- İyice yoğurun
Malzeme iyice özleşince irmiği ekleyin
İrmiğide ekledikten sonra yoğurun
- Kıymayı margarinle kavurun
Pişince soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin
2-3 dk kavurun
Baharatları ekleyin
Soğumaya bırakın

- Kıyma soğuduktan sonra, bulgurlu harçdancevizden biraz daha büyük parçalar alın ve işaret parmağı ile içini oyun ve iyice incelterek oyun
Kıymalı harçdan 1 yemek kaşığı kadar içine koyup kapatın

- Tencerede kaynayan suya 1 tatlı kaşığı limon ekleyin
Tuzunuda katıp köfteleri atın
Tencerenin dibine birikecek şekilde köfteleri katın
Üstüste gelmesin
Tahta kaşıkla hafif kaıştırın
- Kaynamaya başlayınca 8 dk bekleyin
Süre sonunda sonunda kevgirle alın
- İsterseniz kızarmış tereyağ gezdirip sıcak servis yapın


İçli Köfte Nasıl Yapılır?

Malzemeler;
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 dolu tatlı kaşığı tuz
İçi için;
- 1/2 kilo kıyma
- 125 gr margarin
- 4 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
Yapılışı;
- Bulguru 1 su bardağı su ile ıslatın
1 saat bekletin
- İrmiği ıslatın
Ama çok fazla sulu kalmayacak
Islanmış şekilde bırakın
- Soğanı süresonunda bulgurun üzerine rendeleyin

- Kimyonu, salçayı ve tuzu ekleyin

- İyice yoğurun
Malzeme iyice özleşince irmiği ekleyin
İrmiğide ekledikten sonra yoğurun
- Kıymayı margarinle kavurun
Pişince soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin
2-3 dk kavurun
Baharatları ekleyin
Soğumaya bırakın

- Kıyma soğuduktan sonra, bulgurlu harçdancevizden biraz daha büyük parçalar alın ve işaret parmağı ile içini oyun ve iyice incelterek oyun
Kıymalı harçdan 1 yemek kaşığı kadar içine koyup kapatın

- Tencerede kaynayan suya 1 tatlı kaşığı limon ekleyin
Tuzunuda katıp köfteleri atın
Tencerenin dibine birikecek şekilde köfteleri katın
Üstüste gelmesin
Tahta kaşıkla hafif kaıştırın
- Kaynamaya başlayınca 8 dk bekleyin
Süre sonunda sonunda kevgirle alın
- İsterseniz kızarmış tereyağ gezdirip sıcak servis yapın







0 yorum:
Yorum Gönder
- Yüreğiniz yukardaki yazıya yorum yazmak istiyorsa,
lütfen sesini dinleyin. Yorumunuzu Yazın. Yazması bedava la! :D
- "Ohoo! Ben şimdi yorumumu göndermek için
Google hesabıma, şu hesabıma, bu hesabıma girmek için mi uğraşacam lan!"
diyorsanız profil olarak "Adı/URL"yi seçip, sadece adınızı bile yazarak hiç bir hesaba girme uğraşı vermeden yorumunuzu gönderebilirsiniz. Öyle de kolaylık sunduk. Sırf sizler için.
- Ha ama aranızda "Benim Google hesabım, Open ID'im bilem var!"
diye hava atmak isteyenler olabilir. Onlar da hesaplarına pek ala buyurabilirler.
Başka bloglarda 3 dk tutan hesaba giriş süresi burda 2 dk. Gel abi.