Nedir Bu MMOG?

Nedir Bu MMOG?

wowpvp

İngilizcede Massive Multiplayer Online Gaming (Devasa Çevrimiçi Oyunlar) kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir oyun türüdür. Tüm dünya üzerinde internete bağlı milyonlarca oyuncunun, oyun firmaları tarafından oluşturulmuş fantastik sanal dünyada istedikleri bir karakter olup karşılıklı oyun oynamalarına imkan tanıyan sanal bir mecra. Gerçek hayattaki riskleri almadan farklı karakterlerde, hiçbir zaman ulaşılamayacak genişlikte, sanal da olsa sosyal bir çevreye sahip olmak, fantastik dünyaların çekici atmosferi, başarılı grafikler ve sesler ile birleşerek oyuncuların bu sanal dünyaya, gerçek hayattakinden daha fazla zaman ayırmalarına neden olabiliyor. Bu yüzden MMOG oyun türü gün geçtikçe büyüyor ve tek tür olma yolunda ilerliyor. Bugün ister yarış olsun ister futbol ya da strateji, hepsinin içinde internet üzerinden rakiplerle oynamak için seçenekler bulunuyor.
MMORPG: MMOG bir alt türü oyundur. Massive Multiplayer Online Role Playing Game (Devasa Çevrimiçi Rol Yapma Oyunları) kelimelerinin baş harflerinden oluşur.


0 yorum:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Yorum Gönder

- Yüreğiniz yukardaki yazıya yorum yazmak istiyorsa,
lütfen sesini dinleyin. Yorumunuzu Yazın. Yazması bedava la! :D

- "Ohoo! Ben şimdi yorumumu göndermek için
Google hesabıma, şu hesabıma, bu hesabıma girmek için mi uğraşacam lan!"
diyorsanız profil olarak "Adı/URL"yi seçip, sadece adınızı bile yazarak hiç bir hesaba girme uğraşı vermeden yorumunuzu gönderebilirsiniz. Öyle de kolaylık sunduk. Sırf sizler için.

- Ha ama aranızda "Benim Google hesabım, Open ID'im bilem var!"
diye hava atmak isteyenler olabilir. Onlar da hesaplarına pek ala buyurabilirler.
Başka bloglarda 3 dk tutan hesaba giriş süresi burda 2 dk. Gel abi.

 
| Sayfa IE ile açınca sıçabilir. Eğer sen sayfayı IE ile açmış isen Firefox ve benzerlerinin muhteşem özelliklerini henüz farkedememişsin demektir. Hatta IE'nin açılımının Internet Explorer olabileceği bile aklına gelmemiş olabilir. Bence sen sığ bir insansın. Sevmiyoruz biz seni.. | YUKARI ZIPLAT